Składniki na ok 15 ciasteczek
- 2 białka z jajek
- łyżka cukru pudru
- opcjonalnie cynamon
- kilka kropli olejku waniliowego
Białka ubić na bardzo sztywną pianę, dodać cukier puder, aromat i cynamon, ubijać jeszcze chwilę, szybko przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Najpierw zrobić kropkę za pomocą piany, a następnie 2 kółka wokół tej kropki, jedno na drugim:)
Jeśli chcecie uzyskać lekkie, piankowe ciasteczka, pieczcie ok 10 minut w temp. 190 stopni, aż się zarumienią, Jeśli mają być bardziej chrupiące(wersja eksperymentalna) pieczcie w temp ok 120 stopni przez godzinę, a pod koniec zwiększcie temperaturę, aby się przyrumieniły. Po wustudzeniu można je wypełnić małymi kuleczkami z <KREMU CZEKOLADOWEGO Z AWOKADO>, jedna kuleczka ma ok 11 kcal, więc należy je wliczyć do bilansu:) Takie ciasteczko z kremem będzie miało ok 18 kcal
XOXO
Carol
omomom bezy <3 pychotka !
OdpowiedzUsuńJakie proste ;)
OdpowiedzUsuń