czwartek, 30 maja 2013

Zdrowy makaron z awocado, suszonymi pomidorem i szpinakiem

Czasami mamy ochotę na coś niezwykłego, co nie tylko wygląda, ale i smakuje dobrze, a nawet bardzo dobrze! Ten makaron napełnić energią już zanim trafi do ust... Pyszności!


Składniki na 3 porcje:

  • 150 g młodego szpinaku
  • 300g pieczarek
  • 100g kukurydzy z puszki
  • Mała cebula
  • 50g czarnych oliwek
  • Pól miękkiego awocado
  • 3 pomidor suszone na słońcu, w oliwie
  • Maggi do smaku
  • Makaron pelnoziarnisty( u mnie 130 g surowego na 3 osoby)
Makaron ugotować, pieczarki i cebulkę udusić na patelni bez tłuszczu, aż bedą miękkie. Dodać kukurydzę, oliwki, pokrojone awocado i pokrojone pomidory. Doprawić maggi do smaku, lub innymi przyprawami, u mnie też chilli.
Szpinak nałożyć na talerz, makaron wymieszać z warzywami i nałożyć na talerz. Udekorować. Podawać można z odrobiną jogurtu, jednak dla mnie był on zbędny.
XOXO
Carol

2 komentarze:

  1. Na jeden talerz wrzuciłaś wszystko co uwielbiam! Pysznie, narobiłaś mi ochoty na taki obiad, szkoda że dziś sklepy pozamykane, bo nie mam niestety wszystkich składników w domu, ale na pewno zrobię wkrótce ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. czekam na relację jak wyszło i czy smakowało :))

      Usuń