Składniki na 3 porcje:
- 150 g młodego szpinaku
- 300g pieczarek
- 100g kukurydzy z puszki
- Mała cebula
- 50g czarnych oliwek
- Pól miękkiego awocado
- 3 pomidor suszone na słońcu, w oliwie
- Maggi do smaku
- Makaron pelnoziarnisty( u mnie 130 g surowego na 3 osoby)
Makaron ugotować, pieczarki i cebulkę udusić na patelni bez tłuszczu, aż bedą miękkie. Dodać kukurydzę, oliwki, pokrojone awocado i pokrojone pomidory. Doprawić maggi do smaku, lub innymi przyprawami, u mnie też chilli.
Na jeden talerz wrzuciłaś wszystko co uwielbiam! Pysznie, narobiłaś mi ochoty na taki obiad, szkoda że dziś sklepy pozamykane, bo nie mam niestety wszystkich składników w domu, ale na pewno zrobię wkrótce ;)
OdpowiedzUsuńczekam na relację jak wyszło i czy smakowało :))
Usuń