Składniki na 2 porcje:
- 100g mrożonych kalmarów
- 1/2 szklanki wina białego
- łyżeczka oliwy z oliwek
- 150g sałaty (mieszanki)
- 1/2 zielonego ogórka
- 2 łyżki kukurydzy z puszki
- 1/3 papryki żółtej
Na sos:
- 50 ml białego wina
- 2 łyżeczki musztardy
- łyżeczka oliwy z oliwek
Rozgrzać oliwę na patelni i sparzone wcześniej kalmary szybko na niej podsmażyć. Wlać wino i dusić do momentu jak będą miękkie- ok 7-10 minut). W tym czasie w miseczce wymieszać sałatę z kukurydzą, pokrojonym ogórkiem i papryką. Osobno wymieszać składniki na sos, można doprawić solą do smaku. Do sałaty i warzyw przełożyć kalmary i wlać sos. wszystko wymieszać i przełożyć na talerze.
XOXO
Carol
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz