Skłądniki na 1 porcję:
- 3/4 szklanki agrestu
- 1 łyżka dżemu z czerwonych owoców
- 1 białko
- 2 łyżki sera ricotta
- 1 łyżka otrębów żytnich
- 2 łyżki zarodków pszennych
- 1 łyżka płatków jęczmiennych
- 1 łyżka brązowego cukru
Agrest wsypać do małego naczynia żaroodpornego( w moim przypadku była to mała foremka do pieczenia- dno ma 5x12 cm. Równomiernie rozprowadzić dżem.
To samo zrobić z ricottą. W miseczce wymieszać resztę składników i nałożyć na owoce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec ok 20 minut- aż agrest będzie miękki i puści sok, a skorupka będzie chrupiąca. Przed podaniem lekko przestudzić.
XOXO
Carol
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz