Składniki na spory kubek:
- 50 ml mleka
- 200 ml wrzącej wody
- 2 łyżeczki ciemnego kakao
- Szczypta: chilli, imbiru
- Po pół łyżeczki przyprawy do piernika i cynamonu
W kubku wymieszać wszystkie przyprawy i kakao z zimnym mlekiem, zalać gorącą wodą i dosłodzić słodzikiem do smaku;)
Carol
Kakao na wodzie? O nie, zdecydowanie nie! Jak kakao, to tylko na mleku ;) Ale dodatek chilli jest dobry.
OdpowiedzUsuńTez lubię na mleku, ale to jest pyszne :)
OdpowiedzUsuńhttp://kuchniapostudencku.blogspot.com/2013/06/liebster-award.html zostałaś nominowana do Liebster Award ;]
OdpowiedzUsuńhej :) Wytypowałam Twój blog do nagrody Liebster Blog Award. Więcej informacji znajdziesz na moim blogu o adresie: http://studenci-gotuja.blogspot.com/ Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie trafiłam na Twój blog kulinarny z vitalii, wspaniałe przepisy na pewno po kolei będę ich próbowała i czekam na następne:)
OdpowiedzUsuń